Πώς να φροντίσετε σωστά τα μαλλιά σας το χειμώνα

Τα μαλλιά σας το χειμώνα χρειάζονται εξίσου περιποίηση όπως το καλοκαίρι. Δεν τους κάνει κακό μόνο ο καυτός ήλιος και το αλάτι της θάλασσας, αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες και το χιόνι!

Το να κάθεστε σε ένα δωμάτιο με θέρμανση μπορεί να έχει την ίδια επίπτωση στα μαλλιά σας με το πιστολάκι!

 


Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τα μαλλιά από το κρύο


Ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η ντουζιέρα σας είναι γεμάτη με conditioner και μάσκες θρέψης και ενυδάτωσης, κατά τη διάρκεια του χειμώνα ξεχνάτε ότι ακόμα και η θέρμανση στους χώρους που κάθεστε μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά σας.



1. Στατικός ηλεκτρισμός



Για να μη κυκλοφορείτε σα να βάλατε το δάχτυλό σας στη πρίζα, μπορείτε να σκουπίσετε απαλά τα μαλλιά σας με ένα μαντηλάκι στεγνωτηρίου με μαλακτική/αντιστατική δράση.



2. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον κρύο αέρα



Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον κρύο αέρα με ένα καπέλο ή σκουφάκι. Δείτε το και σαν αξεσουάρ!




3. Αποφύγετε το καυτό νερό



Το πολύ καuτό νερό στο ντους μπορεί να αφυδατώσει και να καταστρέψει την τρίχα. Προτιμήστε ζεστό ή χλιαρό νερό.




4. Χρησιμοποιήστε conditioner



Χρησιμοποιήστε conditioner κάθε φορά που λούζεστε και μην το ξεπλένετε τελείως. Αν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα ή πολύ λεπτή τρίχα, τότε μπορείτε απλά να αφήσετε μια μικρή ποσότητα μόνο στις άκρες των μαλλιών.




5. Μη χρησιμοποιείτε συχνά πιστολάκι



Μη χρησιμοποιείτε συχνά πιστολάκι μαλλιών ή σίδερο για μπούκλες και ίσιωμα. Η συχνή χρήση τους καταστρέφει την τρίχα λόγω της μεγάλης θερμότητας.




6. Βρεγμένα μαλλιά



Μη βγαίνετε έξω με βρεγμένα μαλλιά. Να έχετε υπόψη ότι αν τα μαλλιά σας παγώσουν, τότε η τρίχα σπάει πιο εύκολα.




7. Αποφύγετε τα σπρέυ μαλλιών



Να αποφεύγετε τη συχνή χρήση σπρέυ μαλλιών και να θυμάστε ότι η κολώνια σας μπορεί να μυρίζει υπέροχα, αλλά αν τη ψεκάσετε στα μαλλιά σας θα ξηράνει την τρίχα και θα την κάνει εύθραυστη.



8. Ενυδάτωση



Να πίνετε πολύ νερό. Όχι μόνο για την υγεία των μαλλιών σας, αλλά επειδή κάνει καλό σε όλο σας το σώμα.

 



9. Ψαλιδίστε τις άκρες



Καλό είναι κάθε 2 μήνες να πηγαίνετε μια βόλτα από την κομμώτριά σας για να κόβει λίγο τη ψαλίδα στις άκρες. Έτσι, τα μαλλιά σας θα φαίνονται και θα είναι πιο ανάλαφρα.



10. Περιποιηθείτε τα μαλλια σας με φυτικά έλαια



Αφήστε στην άκρη τα ακριβοπληρωμένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών από τα πολυκαταστήματα και επιλέξτε λάδι ελιάς, καρύδας, έλαιο αβοκάντο ή έλαιο jojoba. Τρίψτε μερικές σταγόνες στην παλάμη σας, απλώστε από τις άκρες έως τις ρίζες και αφήστε να δράσει όλη τη νύχτα.


Πηγή:
www.ediva.gr